Off-road Unimog U 5023 breekt hoogterecord

De Unimog wordt al sinds 70 jaar ingezet voor wetenschappelijke expedities naar alle continenten en klimaten. Recent beklom een expeditie van tien personen, onder leiding van Matthias Jeschke, 's werelds hoogste vulkaan, de Ojos de Salado in Chili mét twee Unimog U 5023 voertuigen. Daarbij werd het hoogterecord voor voertuigen verbroken.


Lees verder...

Nieuw Boek: DAF F 3300 en F 3600 trucks en trekkers – Krachtpaarden

In dit nieuwe boek van Hans Stoovelaar een overzicht van alle uitvoeringen van de F 3300 en de F 3600. In 1987 verscheen de F 95-serie met veel elektronica. Niet alle klanten waren daar blij mee. DAF luisterde altijd goed naar zijn klanten en derhalve bracht DAF vanaf 1990, voornamelijk bedoeld voor export, de F2900 en F3200 serie met de oude, vertrouwde techniek, doch met de nieuwe cabine van de F 95.


Lees verder...

Testcampagne Connected Transport van start

Op 9 september j.l. is de testcampagne van het project 'Integrator Connected Truck Trials' van start gegaan. Gedurende 12 weken monitort TNO 10 trucks, uitgerust met verschillende sensoren, op het gebied van brandstofverbruik, chauffeursgedrag en business case, terwijl ze hun dagelijkse ritten uitvoeren in de container – of de bloemenlogistiek.


Lees verder...

Nog steeds kaartproblemen KIWA

KIWA heeft opnieuw problemen met de levering van de Nederlandse tachograafkaart. De lay-out van de kaarten is niet in orde. TLN is erg ontstemd en roept de minister wederom op in te grijpen.  


Lees verder...

Concept Wet Vrachtwagenheffingen openbaar

Minister Van Nieuwenhuizen heeft het concept van de Wet Vrachtwagenheffing openbaar gemaakt. TLN, Evofenedex en VERN bestuderen de tekst en komen later met een uitgebreide reactie. De wetsteksten staan voor iedereen open voor commentaar.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
ICT & Logistiek Jaarbeurs Utrecht
Transport Compleet Hardenberg
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2020 Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)